INTERX TERAPIJA

Je neinvazivna interaktivna nevrostimulacija za obravnavo akutnih in kroničnih bolečin. Z njo na edinstven način spodbujamo naravne zmožnosti organizma za uravnavane bolečine in rehabilitacijo po poškodbah. Prednost naprave je sistem povratnih informacij, ki prilagaja električne dražljaje glede na impendanco pacientove kože.

Električne lastnosti kože in podkožnega tkiva se zaradi poškodbe ali vnetja spremenijo, med terapijo pa se odzivajo na elektrostimulacijo. Naprava InterX zaznava te spremembe in jim nenehno prilagaja stopnjo in vrsto električnih impulzov, s tem pa preprečuje, da bi se telo privadilo na stalno stimulacijo in jo ignoriralo, k čemur sicer spontano teži.

Ker aparat zaznava impendanco kože in s tem prizadeta področja oziroma mesta, ki so z njimi nevrološko povezana, terapevtu omogoča določiti tiste točke na koži, kjer bo učinek stimulacije optimalen.

Interx terapija se uporablja za zmanjšanje bolečine, pospešitev celjenja in zmanjšanje otekline.

Terapija je učinkovita pri:

  • Zdravljenju akutnih poškodb – zvini, udarci, raztrganine mišic
  • Terapiji kroničnih degenerativnih sprememb, kjer telesu lastni procesi celjenja ne zmorejo popraviti nastalih poškodb v različnih vrstah tkiv

Električni impulzi, ki jih naprava InterX pošilja preko kože na področje poškodbe, stimulira živčne končiče, po katerih prihajajo informacije v centralni živčni sistem in s tem izzove odgovor živčnega sistema, ki izboljša mikrocirkulacijo in biokemične procese v celicah. Na ta način se poveča oskrba celic s kisikom in hranilnimi snovmi, obenem pa pospeši odvajanje odpadlih produktov.

Posamezna terapija traja od 15 do 30 minut. Število terapij je odvisno od kompleksnosti bolnikovega stanja, terapija je uspešna tudi v kombinaciji z drugimi terapevtskimi tehnikami.